Будівництво заводу з переробки глауконітових пісків в с. Солобківці Солобковецької об'єднаної територіальної громади Ярмолинецького району Хмельницької області.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?·?°?????? ?· ???µ???µ?????±???? ???»?°???????????????????? ????????????

Передбачається виробництво екосорбенту та мінерального добрева глауконіту з річною потужністю переробки 50 тис. тон глауконіткварцових пісків. Проект передбачає експлуатацію рудовища в с. Круті Броди площею 1,63 га, та будівництво заводу в с. Солобківці площею 1 га. Разроблений та пройшов державну експертизу робочий проект кар'єра з видобутку сировини.

Також наявний бізнес-план будівництва.

Необхідний обсяг фінансування: 8442,5 тис.дол. США.

Ініціатор ТОВ НВКП "ЕКОРЕСУРС", директор Козуб Юрій Богданович, (050) 430 59 97, Kozub_Y@ukr.net.

Нещодавно подібне рудовище глауконітових пісків знайшли і в с. Солобківці. Під час нового будівництва артезіанської свердловини в південній окраїні села Солобківці бурильщики на глибені 14 м. від поверхні грунту наткнулися на грунтовий шар глауконітових пісків.

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?????????????????????? ?°???? ?????µ?????»??????????

Мінеральний комплекс на основі глауконіту – загальні особливості.

Глауконіт представляє собою натуральний природний мінерал осадового походження. Сучасні екологотехнологічні дослідження виявили для нього цілий ряд універсальних корисних властивостей, які можна успішно, без негативних наслідків для навколишнього середовища, людей і тваринного світу використовувати в різних сферах життя. Унікальність глауконіту полягає в його високих іонообмінних, буферних і сорбційних властивостях. Іншими словами – глауконіт здатний поглинати і нейтралізувати токсичні речовини, одночасно виділяючи необхідні для відтворення природних процесів у ґрунтах, воді та живих організмах хімічні елементи, активізувати життєдіяльність мікрофлори та бактерій, які значною мірою прискорюють встановлення природного балансу, покращувати обмін речовин.